Bizim için önemli olan Türk Hukukundaki yasal mal rejimidir. Çünkü çoğunlukla taraflar mal rejimi sözleşmesiyle kanunda öngörülen yasal mal rejimlerinden birini seçmezler. Hal böyle olunca yasal mal rejimi olarak MK 202/1 uyarınca; edinilmiş mallara katılma rejimine tabi... Devamı... »
Dava; davacı ile davalının nişanlandıktan sonra resmi nikah yapmadan düğün yapıp birlikte yaşamaları ve sorunlar çıkınca düğünde takılan ziynetleri geri alabilmek için açılmıştır. Öncelikle maddi ve manevi tazminat istemiyle asliye hukuk mahkemesinde dava açılmıştır. Asliye hukuk mahkemesi... Devamı... »
Soyadı Kanun’unda evliliğin çeşitli hallerde sona ermesi veya boşanma halinde annesine velayet verilse bile babasının seçtiği ve seçeceği adı alır denilmektedir. Ancak bu fıkra Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Boşanan eşlerin her ikisinin de çocuğun soyadını belirleyebilmesi... Devamı... »
Konya’da U.T. adlı kişi tarafından boşanma davası açılmıştır. Açılan boşanma davası sırasında U.T. eşi tarafından kendisine ‘seni sevmiyorum başkasını seviyorum‘ dediğini, bu yüzden davayı açtığını söylemiştir. Asliye Hukuk Mahkemesine 2011 de dava açan U.T. kişilik haklarına saldırı... Devamı... »
Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak isteyebileceği ödemedir. Yoksulluğa düşecek eşe nafaka bağlanmasında nafaka yükümlüsünün kusurlu olup olmadığına bakılmaz. Ancak nafaka alacak eşin boşanmaya yol açan olaylarda kusurunun daha ağır olmaması gerekir.... Devamı... »
Genel olarak; ergin olmayan çocuk ana ve babasının velayeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velayet ana ve babadan alınamaz.(MK Md.335) Evlilik devamı süresince anne ve baba velayeti birlikte kullanır. Ortak hayata son verilmiş veya ayrılık kararı verilmişse... Devamı... »