Boşanma davasının sonuçlanmasından sonra tarafların maddi ve manevi tazminat talebi konusunda ki talepleri yönünden kararı temyiz etmeleri halinde boşanma kararının durumu ne olacak? Bu soru oldukça sık karşımıza çıkmaktadır. Çünkü taraflar boşanma kararı konusunda hem fikir olup... Devamı... »
Boşanma davası sonuçlandığında hukuken boşanma gerçekleşmiş olmayacaktır. Hukuken boşanmanın gerçekleşebilmesi için kararın kesinleşmiş olması gerekir. Boşanma kararının kesinleşmesi için kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 günlük temyiz süresinin geçmesi gerekir. Sürenin kısaltılabilmesi için taraflar kararın yazılmasından sonra mahkeme... Devamı... »
Soyadı Kanun’unda evliliğin çeşitli hallerde sona ermesi veya boşanma halinde annesine velayet verilse bile babasının seçtiği ve seçeceği adı alır denilmektedir. Ancak bu fıkra Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Boşanan eşlerin her ikisinin de çocuğun soyadını belirleyebilmesi... Devamı... »
Konya’da U.T. adlı kişi tarafından boşanma davası açılmıştır. Açılan boşanma davası sırasında U.T. eşi tarafından kendisine ‘seni sevmiyorum başkasını seviyorum‘ dediğini, bu yüzden davayı açtığını söylemiştir. Asliye Hukuk Mahkemesine 2011 de dava açan U.T. kişilik haklarına saldırı... Devamı... »
Genel olarak; ergin olmayan çocuk ana ve babasının velayeti altındadır. Yasal sebep olmadıkça velayet ana ve babadan alınamaz.(MK Md.335) Evlilik devamı süresince anne ve baba velayeti birlikte kullanır. Ortak hayata son verilmiş veya ayrılık kararı verilmişse... Devamı... »
BOŞANMANIN GENEL VE ÖZEL SEBEPLERİ NELERDİR? BOŞANMANIN ÖZEL SEBEPLERİ: ZİNA(kusura dayalı, mutlak bir boşanma sebebi) (Genel olarak zina; eşlerden birinin evlilik birliği devam ederken, karşı cinsten bir kişi ile isteyerek cinsi münasebette bulunmasıdır. Zina mutlak bir boşanma... Devamı... »